FacebookTwitterGoogle plusYoutube

NINGÚ ET VA DIR QUE FOS FÀCIL

Companyia Jove Teatre Regina

Del 20 de gener a l'11 de febrer. Dissabtes i diumenges a les 19:45h

Guió i direcció de Gerard Nicasi. Música original de Marc Miramunt. Una producció de Jove Teatre S.L i GREC festival de Barcelona 2016

SINOPSI:

"1200 segons. 20 minuts. El temps d'un viatge en metro de casa a l'institut, és suficient perquè sorgeixin les teves pors, els teus dubtes, les inseguretats la ràbia... ràbia contra tot, contra tu, contra el món. Aquest món que no t'entén i ni tant sols sembla que faci cap esforç per fer-ho...."

Comença el viatge de 5 adolescents. Un camí llarg on la descoberta d'ells mateixos i de companys de viatge que els poden acceptar o no, jugarà un paper decisiu canviant la direcció del seu futur. 

"I un cop arribis a aquell destí que ni tant sols t'han deixat escollir, què passarà? Qui són aquests que et miren amb cares indiferents, de superioritat, de por?. Has sentit massa que les aparences enganyen i per això no en fas cas perquè saps en el fons tots són animals a la defensiva. Tots se senten com tu. Ataques o esperes que ho facin ells? Cap on porta el primer pas? Amistat o traició? Trobaràs algú que t'acompanyi?"

Un vagó de metro. Comença el recorregut de 5 adolescents. La seva destinació és l’edat adulta i arribar-hi es convertirà en l’aventura més gran de les seves vides.

L'ESPECTACLE:

A través de la metàfora del viatge, acompanyarem a la Marta, en Santa, la Paula en Darío i en David a través del procés que ens porta de la infantesa a l’edat adulta, la tan temuda "adolescència”. On en un mar de dubtes i incerteses, (allí on feia uns dies abans hi vèiem terra ferma), l’ésser humà comença a dibuixar amb traç gruixut i dubitatiu qui i què vol ser quan sigui gran. 

L'acció situada en l'institut apropa l'escena a l'adolescent, que queda ràpidament enganxat per les converses, les paraules mig dites i les relevacions profundes. La música i les cançons hi juguen un paper molt important ja que els nostres protagonistes "canten" tot allò que no s'atrevirien a dir. Un retrat d'un dia qualsevol en una escola qualsevol, que fa que qualsevol dels nostres filles i filles podria ser-ne el protagonista. 

Conceptes com la propiocepció, la identitat (qui sóc, com em mostro, què i qui m'agrada, com vull que la resta dels meus companys em vegin) i l’acceptació (d'un mateix, pertànyer a un grup o quedar-te'n exclòs) es barrejaran amb secrets, mentides, històries i amors no confessats. Serà com una vella cançó coneguda per als que ja han passat aquesta etapa, i un reflex del seu món interior per a (esperem que molts) d’altres. 

L'obra, amb un final obert on no es dóna solucions moralistes a les situacions, pretén ser el punt de partida per a reflexions i inicis de diàleg amb els joves, a través de les històries que viuen el 5 protagonistes.
Repartiment: 

Júlia Bonjoch
Pablo Capuz
Cristina Dotras
Pol Forment
Pau Oliver
Marc Miramunt

Equip tècnic: 

Disseny escenografia: Tània Gumbau
Construcció escenogràfica: Tero Guzmán / Taller Minra
Vestuari: Lleo Quintana
Moviment i coreografia: Esther Pérez
Composició Musical: Marc Miramunt
Direcció musical: Olga Fañanàs
Il·lustració: Marta Gascón
Disseny Gràfic: Mariona Campos
Ajudantia de direcció: Sílvia Navarro
Producció executiva: Jove Teatre S.L
-HORARIS-
Del 20 de gener a l'11 de febrer. 
Dissabtes i diumenges a les 19:45h

-PREUS-
·Entrada General =15€
·Descompte a taquilla amb el carnet de: família numerosa o monoparental / Cavall Fort / TR3SC / Memory = a 12€

Els millors descomptes SEMPRE al nostre WEB ( a partir de 9€) comprant entrades ONLINE (feu clic a comprar entrada)