FacebookTwitterGoogle plusYoutube

TORNA "LA MILLOR CARTA ALS REIS"

L'èxit nadalenc de la temporada passada de la Cia La Trepa, torna per a reivindicar l'esperit més solidari, reflexiu i tendre d'aquestes festes.

29/12/2016

"La millor carta als Reis” està confegida per un reguitzell de petites històries particulars encastades en un tronc principal, l’aventura d’en Jan Bon Jan , i situades  en unes dates molt concretes : les Festes Nadalenques i  la màgica Nit de Reis.

El fet de situar l’acció en la recerca de la "millor carta als Reis” ens permet poder treballar un ampli ventall d’aspectes i valors present en el desenvolupament dels infants, com  el propi Esperit Nadalenc que ens predisposa a la conciliació, la bona voluntat i la solidaritat. També hi trobem reflectits aspectes molt habituals en el món infantil que ens permeten reflexions a diferents nivells sobre la generositat, l’egoisme, la satisfacció de compartir, la discriminació, la gelosia, les joguines sexistes i tecnològiques, la reivindicació de la imaginació en el joc, però, sobretot, l’absoluta necessitat de mantenir sempre viva la il·lusió com una riquesa pròpia i col·lectiva.

LA CRÍTICA HA DIT ...

"Un text ben estructurat, delicat i maliciós. I una presentació acurada, amb les coreografies lluminoses, música original, cançons cantades amb gràcia i unes interpretacions que algun cop fan dubtar que no siguin realment criatures els actors i les actrius que hi donen vida..."La millor carta als Reis" ha agradat als menuts i als adults. Es mereixen moltíssimes representacions amb un públic tan emocionat com en la nostra sessió. Un 10/10 "

Lena Paüls.

"Després de la llarga trajectòria de la companyia La Trepa, semblava difícil que els seus integrants fossin capaços de practicar una nova metamorfosi i, tot i ser gairebé els mateixos, reaparèixer rejovenits i en un espectacle de factura molt actual on són capaços de fer els papers més diversos ....el guió de l'obra té una sensibilitat especial a tocar qüestions com: la igualtat de gènere, els tòpics de joguines per a nens i joguines per a nenes, la prevenció sobre el rebuig a la diferència, la immigració i les cultures diferents, la criatura de casa més pobre, la d'una casa més benestant, la de cor fred i la de cor humil ...una de les millors propostes familiars, fresca, nova i delicada, que La Trepa ha creat de cap i de nou pouant en el realisme social.

Andreu Sotorra